De ‘Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie’ en de ‘Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen’ zijn gewijzigd.De ‘Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie’ en de ‘Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen’ zijn gewijzigd. Deze codes worden beheerd door het Voedingscentrum in opdracht de brancheorganisaties ActiZ, GGZ Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, NVZ vereniging van ziekenhuizen en het Ministerie van Defensie. De codes betreffen dus vooral de voedselveiligheid.
Wijzigingen betreffen met name de toevoeging van het onderwerp “allergenen”. Net als in de horeca, moeten gasten, patiënten en bewoners verplicht geïnformeerd worden over eventuele aanwezigheid van 14 allergenen; informatie hierover moet per gerecht beschikbaar komen. Daarnaast is er meer aandacht voor het voorkomen van verspreiding van het novovirus.